Followers

Tuesday, November 6, 2012

peraktikol ;)

assalamualaikum dan salam sejahtera.

okay, topic yang macam syok. sila anda-anda semua berasa excited. sedikit excited pun sudah memadai sebab saya sangat excited nak ceritakan benda ni. sangat-sangat excited! nampak tak ke'excited' nya tu? background music lagu goyang inul, yeahhh HAHA

memo taklimat pra-pendaftaran praktikum dah keluar dan aku pun dah selesai menghadirkan diri ke taklimat yang dianjurkan oleh pihak universiti. haishhh, pesal rasa macam formal sangat cerita ni? ngee. okay okay. quite interesting taklimat ni. dia gtau serba sikit apa yang kita patut tau untuk preparation kita nak praktikal nanti. student bleh pilih negeri mana dorang nak tapi tempat di setiap negeri tu dah pun ditetapkan. so kat bandar-bandar yang dinyatakan je kami bleh pilih. andddd opkoss la aku pilih keyel kan, haha. 

dalam mind dah aim dah. tak banking, nak kilang! tapi itulah, cuti ritu dok galak sangat enjoy berlebih-lebihan. ada masa nak p cari, tapi ralit sangat. tapeeee, cuti january ni p cari!! 

tapiiiiiii kenapa course ktorg lama sangat praktikal? 6 months.. too long for me. kebanyakan course lain semua 4bulan je pun. awat kami 6bulan?? orang kata praktikal ni tak syok sebab slalu kena buli, yeke?? macam takut nak praktikal. macam tak ready pun ada.

oh ya, dalam taklimat tadi, depa ada cakap camni,

"you are not allowed to take leave for the reasons of getting married"

why, why, why??? time praktikal takleh kawen ka? why not kan? hahaha. kebanyakan kawan aku semua plan nak kawen habih blaja ni. syok dengar cta dorg. aku nak cmtu gak bleh dak? hahaha.

tu je nak cta. tak excited pun nak cta sbenanya. gedik sat tadi, hahaha

till then, byeee

No comments: